Gemeenten krijgen steuntje in de rug bij herbeoordeling PGB

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een behandelingsscenario opgesteld voor gemeenten. Dit scenario biedt gemeenten handvatten bij de herbeoordeling van budgethouders met een persoonsgebonden budget (pgb). Dit meldt Gemeente.nu.

De VNG heeft het behandelingsscenario in overleg met het ministerie van Volksgezondheid, de Sociale Verzekeringsbank, Per Saldo en het Zorginstituut Nederland opgesteld. Aanleiding om in overleg te gaan met deze partijen was de onrust die heerst onder gemeenten over de planning van de herbeoordelingen van de budgethouders.

Bestuurlijke besluiten zijn in het scenario vertaald naar de praktijk. Daarnaast heeft de VNG op haar website enkele aandachtspunten op rij gezet. Er is een scenario voor gemeenten die voor 1 oktober de herbeoordelingen af willen hebben en er is een scenario voor gemeenten die de herbeoordelingen voor 1 mei 2016 af moeten hebben. De VNG zet daarnaast nog enkele voorbeeldbrieven en voorbeelddocumenten online.

Bron: http://www.nationalezorggids.nl/gehandicaptenzorg/nieuws/27309-gemeenten-krijgen-steuntje-in-de-rug-bij-herbeoordeling-pgb.html

Aanmelden nieuwsbrief