Schippers overweegt terugkeer fysiotherapie in basispakket

Minister Schippers van Volksgezondheid is bereid te onderzoeken of fysiotherapie weer vanuit het basispakket betaald moet worden. Ze wil met de betrokken partijen praten over oplossingen. Mocht fysiotherapie terugkeren in het basispakket, dan zullen verzekerden dat pas in 2017 merken. Dat meldt de Volkskrant.

Schippers reageert hiermee op een brief van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Volgens hen zien zorgverzekeraars veel onbegrip bij verzekerden, omdat De Kamer sinds 2012 heeft bepaald dat fysiotherapie voor volwassenen uit het basispakket geschrapt moest worden. Volwassenen met een chronische aandoening krijgen de ‘fysio’ vanaf de 21ste behandeling wel weer vergoed. Ook voor kinderen tot achttien jaar worden de behandelingen gewoon uit het basispakket vergoed.

ZN stelt daarnaast dat patiënten afzien van fysiotherapie, omdat het te duur is. In een aantal gevallen is daarom een operatie nodig, die voorkomen had kunnen worden door fysiotherapie. ZN zegt dat het zich nooit eerder heeft bemoeid met de samenstelling van het basispakket, maar ziet dat het steeds minder aansluit bij de medische- en verzekeringspraktijk.

Bron: Nationale Zorggids

Aanmelden nieuwsbrief