Werkbedrijf

Zorggroep Stad en Ommeland biedt begeleiding in groepsverband. Dagbesteding is mogelijk op verschillende locaties. Afhankelijk van de aard van de dagbesteding is een bepaalde locatie geschikt.

Het werkbedrijf van Zorggroep Stad en Ommeland is gehuisvest aan de Emdenweg 1 in Groningen. Dit is een locatie waar echt gewerkt kan worden. Geen creatief geknutsel met schaar en papier, of zweverig boetseren, maar echt werken en echt produceren. Op deze locatie worden hoogwaardige meubelen gemaakt.

Dagbesteding op het werkbedrijf is voor mensen die echt weer iets willen maken van hun leven, of die graag nog vaardigheden op willen doen, met het idee dat nieuwe vaardigheden een betaalde baan dichterbij kan helpen. Dit betekent aanpakken en doorpakken.

Het samen werken (en samenwerken) op de dagbesteding is erg belangrijk. Daarnaast is een stukje individuele aandacht ook belangrijk. Er is wekelijks een individueel gesprek met een begeleider van de werkvloer. In bepaalde situaties (gebeurtenissen op de werkvloer of individuele problematiek) kan het ook zijn dat er vaker een individueel gesprek plaatsvindt. De begeleider op de werkvloer is vanuit het Werkbedrijf de schakel tussen de cliënt en de ambulant begeleider of de re-integratiecoach.